Hoppa till sidans innehåll

Intervju Karl Pontén

08 FEB 2018 10:51
Nu är det dags för slutspurten av allsvenskan södra. Vi tog ett snack med tränaren Karl Pontén inför de avslutande fem omgångarna.
  • Skapad: 08 FEB 2018 10:51

Trea i tabellen, med samma poäng som tvåan Kalmarsund. Kan man vara annat än nöjd med säsongen så långt?
Säsongen hittills har varit bra. Vi ligger i parallell med våra uppsatta mål inför säsongen. Men det är fem matcher kvar och vi är långt ifrån nöjda. Vi vill få ut mer utav den här säsongen.

Ni har ett tufft schema kvar de sista fem omgångarna, tankar inför det?
Jag har sagt till grabbarna och vi var överens om det att om vi hade haft chansen att byta avslutade spelschema med något utav de andra lagen så hade vi inte gjort det. Vi vill ha dessa matcher, det är dom vi letar efter när spelschemat släpps. Vi vet att det kommer att krävas en prestation utav oss i alla de matcher som är kvar. Vi vet att det kommer krävas blod, svett och tårar. Sedan är det enbart ”toppmatcher” det kommer bli roliga matcher med säkerligen mycket folk och en fin inramning. Så för att summera så åker vi hellre till Varberg och Karlstad än ex. Östra och Malmö i det här läget.

Fyra av dessa matcher är dessutom borta, på vilket sätt påverkar det?
Vi brukar säga att Craftstaden är som bäst på vårkanten på bortaplan. Jag tror inte det kommer påverka oss nämnvärt. När vi summerar serien så har alla lag spelet lika många matcher hemma som borta.

På lördag är det Visby borta som gäller. Hur är känslan inför den matchen?
Känslan är god, vi hade en trevlig vistelse i Visby ifjol och har bara goda minnen därifrån. Det blir någonting extra med båt och hotell vilket är något vi har sett fram emot. ICA Maxi Arena är en fin arena och Visby är ett roligt lag att möta så känslan är god.

Läget i truppen?
Truppen börjar sakta men säkert att repa sig efter en tyngre skadeperiod. Vi ser pigga och fräscha ut.

Hur känns formen nu inför slutspurten?
Formen känns och är bra. Vi har vunnit eller tagit poäng flera matcher i rad och det är bra fart på varje träning och varje match. Mentalt är vi i balans, vi är ruggit svårslagna som det är just nu.

 

Vi önskar Karl och grabbarna stort lycka till inför de kommande matcherna!

Skribent: craftstaden.se
Epost: Adressen Gömd

Träningstider

Måndagar  18.30-20.00
Tisdagar    19:00-20.30
Torsdagar  18.30-20.00

Postadress:
Craftstadens IBK Oskarshamn - Innebandy
Stengatan 21, Stengatan 21
57255 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0724525748
E-post: This is a mailto link