Hoppa till sidans innehåll

Information från årsmötet

2018-07-18 09:32
Tisdagen den 10/7 genomförde Craftstaden sitt årsmöte. Årsmötet fastställde verksamhetsberättelse samt ekonomiskt resultat för den avslutade säsongen, beviljade styrelsen ansvarsfrihet samt tillsatte en ny interimsstyrelse för föreningen.
  • Uppdaterad: 2018-07-18 09:32

Verksamheten säsongen 17/18

Under året har föreningen haft ca 450 medlemmar varav ca 300 är ungdomar födda 2002-2011. Dessa ungdomar fördelar sig på ca 15 ungdomslag. Utöver detta har föreningen ett juniorlag, tre seniorlag, samt ’Craftstaden Fighters’, alltså ett 20-tal lag allt som allt. 

De flesta ungdomslagen har representerat Craftstaden på flertalet cuper under året så som Fair Play Jönköping, Floorball Games Linköping eller Gothia cup Göteborg. Utöver cuper har ungdomslagen (pojkar/flickor) spelat poolspel alternativt seriespel under säsongen vissa på ett mycket framgångsrikt sätt. 

Under verksamhetsåret 2017/2018 har även IBG (innebandygymnasium) genomförts med träning 2-3 gånger/vecka med ledare från Craftstaden.

Under säsongen har vi även varit representerade i JAS (juniorallsvenskan) även detta som ett led i att behålla och utveckla våra spelare för att senare ta ett steg in i representationslagen.

Våra representationslag har båda legat i den övre halvan av sina respektive serier. Vårt damlag nådde fram till kvalspel för avancemang till allsvenskan, vårt herrlag låg länge på kvalplats för kval till Sveriges högsta serie.

Föreningens ekonomi

Föreningen har under året omsatt 2,6 mkr och redovisar ett negativt resultat på -197 tkr. Orsaken till det negativa resultatet är främst ökade personalkostnader från klubbens satsning på en klubbchef. Andra bidragande orsaker är ökade kostnader för hallhyra, serieanmälningar, licenskostnader och domarkostnader. Årets underskott har medfört att föreningens egna kapital är negativt och åtgärder för att återställa detta behöver vidtas.

Handlingsplan för föreningens ekonomi

På årsmötet presenterades styrelsens plan för att förbättra föreningens ekonomi och återställa det egna kapitalet. Planen innehåller bland annat kostnadsneddragningar avseende löner både inom den administrativa och sportsliga delen av föreningen. Vidare kommer föreningens marknads- och sponsorarbete att skötas helt på ideell basis under en tid framöver. Budgeten för kommande år visar ett överskott på den nivå som krävs för att återställa det egna kapitalet.

Craftstadens organisation

Då föreningens ordförande Magnus Löfgren sedan en tid aviserat att han inte kommer att fortsätta som ordförande efter årsmötet, och då ingen ny ordförande ännu har kunnat hittas, leds arbetet i Craftstaden tills vidare av en interimsstyrelse. Medlemmarna i denna interimsstyrelse framgår nedan. Även Annelie Björkén slutar i styrelsen, hennes uppdrag som kassör övertas av Urban Gustafsson. Interimsstyrelsen vill framföra ett stort tack till Magnus och Annelie för sina insatser i Craftstaden.

Medlemmar i interimsstyrelsen:

Kalle Eos
Johan Erlandsson
Johan Forneheim
Urban Gustafsson
Benny Kvist
Mathias Stockhaus
Royne Tvingsell

Styrelsen kommer att sammankalla medlemmar, ledare och andra eldsjälar till ett möte så snart semesterperioden är över för att berätta mer om läget i föreningen, samt för att diskutera hur vi gör för att fler ska engagera sig i föreningens övergripande arbete.

 

För vidare kontakt avseende ovanstående:

Johan Forneheim, 070-516 74 30

Kalle Eos, 070-676 69 50

2018-07-18

//Interimsstyrelsen

Skribent: craftstaden.se
Epost: Adressen Gömd

Följ Craftstaden:

Facebook     twitter     instagram


Bli medlem, klicka här.


Vi sponsrar Craftstaden:

ot

 Nyheterna

 

innebandykungen

 

 

Craftstadens WebShop

banner

 

Statistik om www.craftstaden.se

 

Hallbokningar i Oskarshamns kommun

 

This is a mailto link
OBS! Nytt nummer! 072-452 57 48

 

Postadress:
Craftstadens IBK Oskarshamn - Innebandy
Stengatan 21, Stengatan 21
57255 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 072-452 57 48
E-post: This is a mailto link

Se all info