Hoppa till sidans innehåll

Craftstaden jagar fjärde raka

04 OKT 2013 15:42
Säsongens hittills tuffaste match väntar då Lönsboda kommer på besök, missa inte chansen att få se innebandy på hög nivå!
  • Skapad: 04 OKT 2013 15:42

Craftstaden mot Lönsboda har varit en utav matcherna som man tittat efter sedan spelschemat släpptes under augustimånad och på lördag är det dags för lagens första möte någonsin i Oskarshamns Sporthall. Första tekningen drar igång lördagen den 5 oktober, kl 16:00.

 

Craftstaden har trummat på den senaste veckan efter senaste omgången mot Malmhaug då man åkte ner till Malmö för att plocka tre pinnar. Man vann till slut med 7-4 där Patrik Ekman och Simon Zetterling bland annat svarade för två mål var. Craftstaden svarade för en helt okej insats och det ska bli intressant ifall man kan fortsätta visa denna fina trend. Samtidigt har man inte gjort en bra match sett över 60 minuter, så det finns definitivt mer att plocka ur från grabbarna. Men förmågan att trots det kunna stänga matcher som stått och vägt, är något som man absolut ska ta med sig. Visar man upp samma förmåga på lördag samt visar upp tålamod, så kommer det bli en skön lördag för alla inblandade.

 

Lönsboda, till skillnad från Craftstaden, har inte haft en lika bra inledning på säsongen. Även fast man nollade Slätafly i premiären (6-0), så har matcherna därefter följts upp av en 5-9-förlust mot Vöikers och en 3-5-förlust mot topptippade Åstorp/Kvidinge. Senast när man mötte Åstorp/Kvidinge var man egentligen med hela matchen och var väldigt nära att sno med sig en poäng eller två, men då klev Anton Tufvesson i Åstorp/Kvidinge fram och sänkte Lönsboda. I samma match så missade även Åstorp/Kvidinge tre (!) straffar!

 

Vad säger då tränaren Royne Tvingsell om motståndet på lördag?

– Jag har koll på dem och vet att det blir en tuff match. De spelar en trevlig innebandy och har en bra offensiv, men vi ska försöka hitta svagheter i deras defensiv. Det är ett erkänt bra lag som troligen kommer vara med högt upp i tabellen, även om de startat lite kärvt, säger Royne Tvingsell.

 

 

Läs vad Smålands Innebandyförbund skriver om matchen;

Smålands Innebandyförbund: Inför Craftstaden - Lönsboda

 

Övriga matcher omgång fyra:

Fredag Landskrona - Munka-Ljungby

Fredag Åstorp/Kvidinge - Stanstad

Lördag Slätafly - Lagan

Lördag Vöikers - Westervik

Söndag SödraDal - Malmhaug

Skribent: craftstaden
E-post: This is a mailto link

Träningstider

Måndagar  18.30-20.00
Tisdagar    19:00-20.30
Torsdagar  18.30-20.00

Postadress:
Craftstadens IBK Oskarshamn - Innebandy
Stengatan 21, Stengatan 21
57255 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0724525748
E-post: kansli@craftstaden.s...