Hoppa till sidans innehåll

E22-derby väntar Craftstadens herrar

20 FEB 2014 11:06
Med tre omgångar kvar och nio poäng att spela om har Craftstadens herrar ett guldläge inför fredagens E22-derby. Två krigande lag, en vild hemmapublik och en vild bortapublik. Kan det bli mycket bättre än så?
  • Skapad: 20 FEB 2014 11:06

Craftstaden besegrade i den senaste omgången tabelltrean SödraDal inför 384 åskådare i Oskarshamns Sporthall och såg till att SödraDal fick inkassera sin första förlust efter ordinarie tid sedan den 17 november. I och med dom tre poängen såg man till att skaffa sig ett ypperligt läge inför E22-derbyt på fredag mot Slätafly på bortaplan i Torsås Sporthall. Matchstart kl. 19.30!

 

Dom senaste veckorna har det funnits en fantastisk harmoni och känsla i truppen. Fantastiska träningsveckor har blandats med goda resultat och dom goda resultaten har bara fortsatt. Mot SödraDal svarade herrarna för säsongens kanske bästa insats presationsmässigt sett över 60 minuter då man inte gav SödraDal en minsta lilla sekund ledig utan istället fortsätte att stressa och kriga ner dom. En fantastisk insats och styrka som man ska ankra in och ta med sig inför kommande matcher.

 

På fredag väntar tabellsjuan Slätafly som i och med uddamålsförlusten senast mot Vöikers är helt avhängda från en playoff-plats och istället får se till att blicka neråt och försöka klara nytt kontrakt vilket man kan göra om man tar poäng mot Craftstaden. Slätafly var annars länge med och smög lite bakom och kämpade om en playoff-plats, men efter två raka förluster i dom två senaste omgångarna blev det ridå ner för laget från Torsås. Men även fast Slätafly har visat en negativ form så ska man komma ihåg att det varit knappa förluster mot två erkänt starka lag (8-10 mot Landskrona och 6-7 mot Vöikers) samt att man säkerligen vill göra allt för att sätta stopp för Craftstadens drömmar om playoff...

 

Det börjar bli tjatigt, men herrarna fortsätter att visa god form under träningsveckorna. Veckans träningar har specialiserat sig på detaljer och förbättringar från den senaste matchen mot SödraDal. Bland annat har spelare under träningarna kallats in till ledarna för en kort videogenomgång där man själva fått se vad man gjort bra och vad man kan förbättra. Väldigt givande och lärorikt när man får ser det med egna ögon! Annars har det varit en bra stämning på träningarna där samtliga är fullt fokuserade på fredagens uppgift och det som vänta skall. Tre poäng på fredag kan betyda oerhört mycket när omgångens matcher har spelats klart, vilket vi är fullt medvetna om, men samtidigt gäller det att vi är avslappnade inför uppgiften och gör det vi förväntar oss själva att vi ska göra. 

 

Bästa poänggörare i lagen (placering i seriens poängliga inom parentes)

CRAFTSTADEN             SM   M   A    P

(5) Patrik Ekman             19   25  19   44

(22) Simon Zetterling        19   20   8   28

(23) Sebastian Gerdehag  12   17  11  28

 

SLÄTAFLY

(4) Jens Milesson            19  19  27  46

(7) Ola Karlsson              19  23  20  43 

(11) Johan Ramvall          19  25  15  37

 

Håll ett extra öga på 1: Simon Zetterling, (Craftstaden), var otroligt bra senast mot SödraDal och såg till att ställa till ordentligt med problem för SödraDals försvar. Var den som visade vägen med sitt uppoffrande spel och vi förväntar oss mer utav samma vara på fredag, för då kommer Slätafly få det jobbigt!

 

Håll ett extra öga på 2: Jens Milesson, (Slätafly), som leder lagets interna poängliga och ligger på en fjärdeplats i seriens poängliga med sina 46 poäng. Svarade endast för en poäng senast mot Vöikers och gjorde "bara" två assist i mötet i höstas i Oskarshamns Sporthall. Leder dessutom lagets interna busliga med sina 28 utvisningsminuter, en humörspelare med andra ord.

 

Dessutom, har det kommit fram folk som undrar ifall man känner till några som kommer åka ner till Torsås och svaret är JA. Om du inte kan ta dig ner till Torsås på egen hand så försök samåk med någon, för vi kan garantera er att det kommer finnas minst ett 50-tal Oskarshamnare på plats. Alltså: Ta bilen ner till Torsås, klä er i rött, ta med er en gastuta eller två och heja fram våra röda krigare till att ta ett stort kliv mot ett Allsvenskt kval.

Tillsammans är vi starka. Tillsammans ska vi till playoff. Vi är inte nöjda ännu.

Skribent: craftstaden
E-post: This is a mailto link

Träningstider

Måndagar  18.30-20.00
Tisdagar    19:00-20.30
Torsdagar  18.30-20.00

Postadress:
Craftstadens IBK Oskarshamn - Innebandy
Stengatan 21, Stengatan 21
57255 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0724525748
E-post: kansli@craftstaden.s...