Hoppa till sidans innehåll

Ett par minuter med Mikael Thorn

05 DEC 2009 21:42
Vad säger tränaren Mikael Thorn om laget så här långt?...
  • Skapad: 05 DEC 2009 21:42


Det är snart halvtid i årets säsong, tankar och känslor så här långt?

-Tycker att det gått bra så här långt. Det känns som att vi har ett bra go i laget och att vi tagit upp tråden från förra våren vad det gäller det mentala. Alla vill verkligen vinna och ingen viker ned sig när det går emot i matcherna.

Det som gläder mest spelmässigt är att vi utvecklat det offensiva spelet jämfört med föregående säsong. Jag tycker att vi lyckats utnyttja motståndarnas svagheter oftare den här säsongen.

Det känns som att vi haft mer än vår beskärda del av skador hittills. Vi har inte haft tillgång till hela truppen någon match under varken försäsong eller seriespel. Jag vet inte vad det beror på. Vi har visserligen tränat hårdare än förra året men inte i den omfattningen att det skall behöva bli skador som följd. Hoppas att vi blir mindre skadedrabbade under våren.

Serien har nu satt sig och det ser ut som att det blir 4-5 lag som gör upp om de tre kvalplatserna. Det är givetvis viktigt att vinna toppmötena men då serien är fruktansvärt jämn är det extra viktigt att hålla fullt fokus i alla matcher och vinna mot lagen på den undre halvan.
 
 
Nyligen blev det helt klart att Thommie Erlandsson blir ass. tränare i a-laget, känns bra antar jag?

-Det känns mycket bra! Tompa är oerhört seriös och har mycket bra idéer. Att han sedan är en duktig fystränare och mycket bra på att lära ut gör inte saken sämre.
 
Du är ju en taktisk tränare ut i fingerspetsarna, något lag som imponerat speciellt på dig hittills i serien?

-Det bär lite emot att säga det, men det lag som imponerat mest på mig så här långt är Vimmerby. Matchen mot Vimmerby är den enda match hittills där det känts som att vårt försvarsspel inte riktigt räckt till för att få koll på motståndarna.


Du har ju varit med länge inom innebandyn, skillnad på innebandyn idag mot "förr" tyvker du?

-Innebandyn utvecklas hela tiden på alla fronter. I och med att spelarna blir mer vältränade och tekniska så blir spelet också både tuffare och snabbare. Det känns som att spelarna, framförallt i de högre serierna, är betydligt mer vältränade nu än för 10-15 år sedan. Det taktiska spelet får också allt större betydelse även längre ner i seriesystemet.

 
Vilket är ditt hittills bästa minne som innebandytränare?

-Säsongen 2001/2002 i div 2 då jag assisterade Royne Tvingsell som var tränare. Toppstriden stod mellan oss, Engelholm och Slätafly och vi lyckade genom en stark slutspurt (14 poäng på de sista fem omgångarna) knipa andra platsen och gå till div 1 kval. Det kändes då som att vi till viss del tvättade bort stämpeln av att vara laget som alltid föll på mållinjen.

Apropå att falla på mållinjen så förlorade vi sedan den avgörande matchen i play off 2 mot Lugi i sudden, men fick sedermera en friplats till div 1. 
 
Största talang du tränat genom åren?

-Kasper Hydén.

Han debuterade i A-laget redan som fjortonåring. En ödmjuk spelare med målsinne som trots sin ungdom är bra både defensivt och offensivt. Han kommer att gå riktigt långt!


Drömspelare att ha i ett lag?

-En fulltränad Magnus Fagerström.
 
 
Målsprutan Niklas Nordh lämnar ju tyvärr laget efter jul för äventyr i Lettland, hur tror du det kommer påverka laget?

-Niklas har tagit ett stort steg i sin utveckling denna säsong och har varit viktig för oss. Givetvis blir det ett avbräck när han försvinner men det ger samtidigt andra spelare chansen att kliva fram. Det känns som att vi har en del spelare som har lite mer att ge vad det gäller målskyttet än vad de visat hittills.


 
Vad är målsättningen för laget den här säsongen?

-Målet är först och främst att bli bland de tre främsta och knipa en kvalplats till div 1.

Lyckas vi med det får vi sätta en ny målsättning därifrån.
 
 
Tack för din tid, och stort lycka till med innebandyn!

Skribent: craftstaden.se

Träningstider

Måndagar  18.30-20.00
Tisdagar    19:00-20.30
Torsdagar  18.30-20.00

Postadress:
Craftstadens IBK Oskarshamn - Innebandy
Stengatan 21, Stengatan 21
57255 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0724525748
E-post: kansli@craftstaden.s...