Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kent Karlsson

Herrarna fortsätter bygga på truppen

21 APR 2014 19:44
Ytterligare tre spelare har siktet inställt på kommande säsong i herrarnas division ett. En utav dom är den eviga poängmaskinen Patrik Ekman. - Jag hoppas och tror att vi kommer prestera minst lika bra nästa säsong, säger Ekman.
  • Skapad: 21 APR 2014 19:44

Forwarden Patrik Ekman svarade under grundserien för 52 poäng och under det allsvenska kvalet för 14 poäng och var en stark bidragande orsak till att herrarna till slut endast var en hårsmån från att knipa den allsvenska platsen före Åstorp/Kvidinge. Att man just fick spela så många matcher under säsongen och gå så långt var det inte många som trodde, inte ens Ekman själv.

- Jag tycker nog att vi har överträffat både våra egna och andras förväntningar denna säsongen med tanke på att det visat sig vara en betydligt tuffare serie i år än förra. Vem hade egentligen trott att vi skulle skaka förhandstippade Åstorp/Kvidinge i ett playoff två?, säger Ekman.

 

Craftstadens trupp har dom senaste åren för det mesta bestått utav spelare från området kring Oskarshamn, något som har bidragit till att gruppen har blivit en otroligt stark enhet och som också är den största anledningen till varför Patrik Ekman har valt att tacka ja till fortsatt spela i Craftstaden även över kommande säsong.

- En anledning till varför man vill spela i Craftstaden är att man vill få spela i ett lag med så stort hjärta. Ett lag som drar åt samma håll och ett lag och en klubb som hela tiden vill framåt.

 

Patrik_Ekman (66)

Ekman (till höger) firar här ett utav sina många mål under det allsvenska kvalet 

 

Förväntningarna inför kommande säsong kommer kanske bli lite större men det är något som Ekman menar passar truppen bra samtidigt som sportchefen Thommie Erlandsson öser beröm över sin poängkung.

- Jag hoppas och tror att vi kommer prestera minst lika bra nästa säsong, både som lag och jag som spelare. Kan man ta båda delarna till en högre nivå så skulle det vara fantastiskt. Jag hoppas verkligen nästa säsong blir en resa i samma kaliber!, avslutar Ekman.

- Ja, vad ska man säga? Att våran rightsniper fortsätter att leverera, prestera och prodcuera är fantastiskt. Likt en kameleont så anpassar han sig efter motspelare och medspelare och gör det han ska. Med sin speed och det ruggiga skottet skulle han säkert plocka in några mer poäng på kontot, men just nu räcker det gott och väl. Jag har haft förmånen att vara med i Ekmans utveckling sen han var 15 år, där även Joakim Dolk och Niklas Nordh ingår. Man kan med tre ord beskriva det så här: träning ger färdighet, säger sportchefen Thommie Erlandsson.

 

Ytterligare två spelare som kommer ingå i Craftstadens trupp nästa säsong är backen Simon Tvingsell och forwarden Rasmus Karlsson. Tvingsell drog på sig en korsbandsskada för nästan exakt ett år sedan och fick halva säsongen förstörd, men kunde efter jul matchas in rejält och avslutade säsongen starkt. 

- Simon är en storvuxen back som på två år gjort kometkarriär i Craftstaden. Den hårdskjutande rightbacken som vi verkligen trodde skulle slå igenom i år, tyvärr så satte alltså en knäskada stopp för uppbyggnaden innan säsongen men han visade att "ge upp" inte fanns med i hans ordbok. Tränade stenhårt och kom tillbaka rekordsnabbt. Jag vet att det finns massor att plocka ut ur Simon, framförallt på det taktiska planet och lite kyla så kommer det bli något stort, säger Erlandsson.

- Rasmus är en powerforward som inte räds motståndarna på något sätt. Han har med sin spelstil gjort att många satt i kaffet i fel strupe på matcherna. Full fart framåt och det ska gärna smälla på lite. Jag har varit på Rasmus några gånger att våga bryta in på mål oftare och det har han gjort och det har gett resultat. Nu gäller det bara att få upp kvalitén på avsluten och tekniken. Kan vi få upp dessa två faktorer så kommer han lätt att skramla ihop runt 20 poäng!

Skribent: craftstaden
E-post: This is a mailto link

Träningstider

Måndagar  18.30-20.00
Tisdagar    19:00-20.30
Torsdagar  18.30-20.00

Postadress:
Craftstadens IBK Oskarshamn - Innebandy
Stengatan 21, Stengatan 21
57255 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0724525748
E-post: kansli@craftstaden.s...