Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Gustavsson/sigvision.se

Waktel: Det är nu vi ska visa hur bra vi är

18 MAR 2015 18:00
Solen skiner och blåsipporna börjar titta fram. Våren närmar sig och Craftstaden är beredda att dra igång playoffslutspelet till Allsvenskan. - Det är det här vi har slitit för sen majmånad. Det är nu vi ska visa hur bra vi är, säger lagkapten Waktel
  • Skapad: 18 MAR 2015 18:00

Playoffslutspelet börjar närma sig med stormsteg och vi har tagit tempen på lagkapten Adam Waktel, som förutom lett laget till en serieseger, har visat upp ett strålande målfacit i dom avslutande omgångarna utav grundserien. Lagkaptenen själv är hoppfull inför dom närmsta veckorna.

- Det känns som att vi är otroligt redo för det det som komma skall. Vi har bra kvalité på träningarna, låg frånvaro, väldigt lite skador i truppen samtidigt som hela klubben stöttar oss i det här. Dessutom har vi ett stort plus i att många från årets trupp var med även förra året och vet vad som kommer att krävas för att gå så långt som möjligt, säger Waktel och fortsätter:

- Jag själv är superladdad. Landskrona borta i ett kval, ja det kan inte bli mycket bättre än så. Vi var eniga i vårat beslut när vi gjorde valet av Landskrona så jag är helt övertygad om att alla tänder till lite extra tills på fredag, vilket kommer behövas om vi ska vinna.

 

Att ställa om från en 22 omgångar lång grundserie till att direkt börja spela säsongsavgörande matcher och kliva in i en slutspelsbubbla som innehåller rätt kost, rätt återhämtning och dylikt kanske många tycker är svårt. Men Waktel är övertygad om att laget har klarat av den övergången alldeles utmärkt.

- Måndags- och tisdagsträningen har rent ut sagt sett jävligt bra ut. Bra fart, hög kvalité på övningarna och en fantastisk inställning på tvåmålet. Man ser tydligt på laget att vi verkligen vill det här då det är många som pushar på och sätter höga krav på varandra. Framförallt så har vi förbannat kul tillsammans i den här truppen och det tror jag kommer gynna oss!

 

Ifjol drabbade Craftstaden och Landskrona samman i den första playoffrundan även då. Det började med att Landskrona tog hem match ett på bortaplan och slutade med att Craftstaden tog två otroligt tunga skalpar nere i Landskrona Idrottshall. Att det kan bli ett liknande scenario, där matchserien går till tre matcher är enligt Waktel inte helt omöjligt.

- Landskrona i ett kval är inget lag man bara ställer ut skorna mot och väntar in en vinst. Det är helt klart ett bra innebandylag vi möter. Jag tror att det kommer bli tre riktigt tighta matcher där inget av lagen kommer vika ner sig för fem öre. Vi kände i samband med när vi valde dom att vi kan ta dom medans Landskrona säkert har skaplig revanschlust sen förra året.

 

Som spelare - vilka taktiska detaljer kan dyka upp i ett playoff jämfört med i grundserien?

I det stora hela handlar det ju om samma sak, att vinna. Men dom två största skillnaderna är nog ett evenutellt straffläggningsavgörande och att det är bäst av tre matcher. Straffläggningen har vi bra koll på. Vi har åtta-nio killar som alla är lika duktiga på straffar och på målvaktssidan spelar det ingen roll vem vi har i målet. Både Edin och Tobias är riktigt bra på straffar.

 

Till sist, hur känner du personligen inför dom fyra veckorna som återstår utav säsongen?

- Nu börjar ju det roligaste på hela året då matcherna bara blir viktigare och viktigare, vinna eller försvinna. Det är exakt det här vi har slitit för sen majmånad. Det är nu vi ska visa hur bra vi är.

Skribent: craftstaden
E-post: This is a mailto link

Träningstider

Måndagar  18.30-20.00
Tisdagar    19:00-20.30
Torsdagar  18.30-20.00

Postadress:
Craftstadens IBK Oskarshamn - Innebandy
Stengatan 21, Stengatan 21
57255 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0724525748
E-post: kansli@craftstaden.s...